100 χιλιάδες ποιητές για την αλλαγή100,000 Poets for Change

21March   100000poets  opanda

Ένα παγκόσμιο ποιητικό γεγονός

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012,  12 με 2:30 μμ

στον Εθνικό Κήπο

Τι είναι το κίνημα «100 χιλιάδες ποιητές για την αλλαγή»: Μια παγκόσμια επίκληση των δυνάμεων της ποίησης, που διεκδικεί αλλαγές στην κοινωνία, το περιβάλλον, την πολιτική. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «100 χιλιάδες ποιητές για την αλλαγή», δημιουργοί και πολίτες  συμμετέχουν σε περισσότερες από 800 εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στις 29 Σεπτεμβρίου σε 115 χώρες, εκφράζοντας μέσω της ποίησης την ανάγκη τους για συλλογικότητα, τομές και αλλαγές παντού.

Στην Αθήνα: Η Πρωτοβουλία 21 Μαρτίου, που  διοργάνωσε την ποιητική δια-μαρτυρία ενάντια στην κρίση στην Αθήνα την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου 2012) και συντονίζεται από τον Κύκλο Ποιητών, τα ποιητικά περιοδικά Poetix  και Ποιητικά, τον εκδοτικό οίκο Μικρή Άρκτος και την αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟS, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σας καλούν σε μια ζωντανή ανθολογία στον Εθνικό Κήπο, με ποιητικές αναγνώσεις και μουσική, το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2:30 μμ.

Στον Εθνικό Κήπο, μεταξύ άλλων, θα βρεθούν οι ποιητές: Δημήτρης Αγγελής, Δημήτρης Αθηνάκης, Γιώτα Αργυροπούλου, Αναστάσης Βιστωνίτης, Ηλίας Γκρης, Γιάννης Δάλλας, Γιάννης Ευσταθιάδης, Ζέφη Δαράκη, Λένα Καλλέργη, Δημήτρης Καλοκύρης, Έλσα Κορνέτη, Μιχαήλ Μήτρας, Γιώργος Μπλάνας, Παυλίνα Παμπούδη, Βασίλης Ρούβαλης, Χρίστος Ρουμελιωτάκης, Αγγελική Σιδηρά, Θάνος Σταθόπουλος, Κωστής Τριανταφύλλου και Γιώργος Χουλιάρας.

Από τις 12 το μεσημέρι, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών Δήμου Αθήνας  θα συγκεντρώνει τους φίλους, που θα προσέλθουν, κοντά σε δύο σημεία (λίγο πιο «πάνω» από την κεντρική λίμνη στον Εθνικό Κήπο), όπου θα ακολουθήσουν ποιητικές αναγνώσεις χωρίς μικρόφωνα. Ποιητικά κείμενα, που θα αφεθούν σε παγκάκια και άλλα σημεία στον Εθνικό Κήπο, θα δημιουργούν μια ιδιαίτερη περιπατητική ποιητική  διαδρομή.

   100000poets