ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Κύκλος Ποιητών & ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖOYN ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΔΗΡΑ

 Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, 7 το βράδυ

Την Αγγελική Σιδηρά, μία από τις πιο διακριτές φωνές της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς, παρουσιάζει ο Κύκλος Ποιητών την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της νέας της ποιητικής συλλογής “Αμφίδρομη έλξη” (Καστανιώτης).

Την Αγγελική Σιδηρά θα παρουσιάσει ο δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Γιώργος Αράγης, ο οποίος θα συνομιλήσει μαζί της για το έργο της, αλλά και για τη σημασία της ποίησης.

Ποιήματά της θα διαβάσουν οι Ηρώ Νικοπούλου και Γιάννης Πατίλης και η ίδια η ποιήτρια, ενώ η Αγγελική Βουλουμάνου με την κιθάρα της θα ερμηνεύσει τραγούδια του συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά σε στίχους της Σιδηρά.

Συντονίζει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας.

* * *

Στην επόμενη εκδήλωση της σειράς ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, την ποιήτρια ΠΑΥΛΙΝΑ ΠΑΜΠΟΥΔΗ θα παρουσιάσει ο ποιητής ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, ενώ στις 8 Οκτωβρίου ήδη παρουσιάστηκε από την ποιήτρια Ευτυχία Παναγιώτου η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν την άνοιξη.

12 Νοεμβρίου 2012