100.000 ποιητές

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ «100.000 ΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ» ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η 24η Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να είναι μια ιστορική μέρα για την παγκόσμια ποίηση.

Εκατό χιλιάδες ποιητές σε όλο τον κόσμο, από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική ως τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, θα διαβάσουν ποιήματά τους, συμμετέχοντας στο γεγονός και προβάλλοντας το αίτημα για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ:

για μια Γη χωρίς πολέμους, πείνα, δυστυχία, διώξεις και βασανιστήρια, για έναν κόσμο ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

«Εκατό χιλιάδες ποιητές για Αλλαγή» («100,000 Poets for Change») λοιπόν. Που θα διαβάσουν στο Κάιρο, στο Μεξικό, στην Καμπούλ, στο Τζελαλαμπάτ, σε πλήθος πόλεις σε όλο τον πλανήτη – παντού.

Ο «Κύκλος Ποιητών», που δημιουργήθηκε πρόσφατα και είναι ήδη μέλος του Παγκόσμιου Κινήματος Ποίησης στο οποίο ανήκει η ιδέα «100.000 Ποιητές για Αλλαγή», συμμετείχει στις εκδηλώσεις διοργανώνοντας ειδική βραδυά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου όπου, στις 7 το βράδυ του Σαββάτου 24ης Σεπτεμβρίου διάβασαν ποιήματά τους μέλη του Κύκλου. Η εκδήλωση περιλαμβάνε δύο μουσικά διαλείμματα.

 Παράλληλες εκδηλώσεις του Κύκλου Ποιητών, ενταγμένες στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης της 24ης Σεπτεμβρίου, έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, την Πάτρα και τον Βόλο.