ποίηση & δημόσιος λόγος

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

&

ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΤΩΝ

ποίηση & δημόσιος λόγος

Ποιες οι σχέσεις της ποίησης με τον δημόσιο λόγο; Προσεγγίζει η ποίηση με άλλους τρόπους την κοινωνία πέρα από δημοσιεύσεις και εκδηλώσεις; Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με πνεύμα εξωστρέφειας και συνάντησης με την επιστήμη, τον πολιτισμό και το αναγνωστικό κοινό, που χαρακτηρίζει τη νέα της διοίκηση, έχει ανοίξει τις πόρτες της σε μια σειρά εκδηλώσεων με τον Κύκλο Ποιητών.

To Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 12:00 με 14:00, στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Πανεπιστημίου 32), εισηγήσεις με θέμα «Ποίηση και δημόσιος λόγος» θα παρουσιάσουν o ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Καναβούρης, ο στιχουργός και διευθυντής του εκδοτικού οίκου Μικρή Άρκτος Παρασκευάς Καρασούλος, ο κριτικός λογοτεχνίας, δοκιμιογράφος και δημοσιογράφος Δημήτρης Ραυτόπουλος και η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.

Ποιήματα θα διαβάσουν οι ποιητές Γιώργος Δουατζής, Γιάννης Κακουλίδης, Δημήτρης Καλοκύρης, Μαρία Κυρτζάκη και Τίτος Πατρίκιος

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Αντωνία Ν. Αράχωβα.