Βρίσκουμε την Ποίηση στους δρόμους της Αθήνας

Στο πλαίσιο του Μαρτίου Μήνα Ποίησης ο Κύκλος Ποιητών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Τρίτη, 21 Μαρτίου, στις 8:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9, με προβολή βιντεοσκοπημένων ποιημάτων των Καβάφη, Σικελιανού, Σεφέρη, Σαχτούρη, Καρούζου, Μάτσης Χατζηλαζάρου, Ζωής Καρέλλη, Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου, Γιώργου Ιωάννου, Κικής Δημουλά, Μάνου Ελευθερίου, Γιάννη Βαρβέρη και άλλων.

Θέμα: η Ποίηση μάς βρίσκει. Περαστικοί, διερχόμενοι, διαβάτες και οδοιπόροι διαβάζουν ένα ποίημα με φόντο την Αθήνα, την πόλη που την περπάτησαν και την τραγούδησαν τόσοι ποιητές.

Στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό, στη οδό Αιόλου, στο Πεδίο του Άρεως, στον Εθνικό Κήπο, στην Ομόνοια στο φαρμακείο του Μπακάκου, στα σκαλοπάτια της οδού Άγρας και αλλού. Η Ποίηση μάς βρίσκει.

Μας παραμονεύει στη γωνία, μπορεί να μας αιφνιδιάσει ανά πάσα στιγμή.

Ο Κύκλος Ποιητών με μια βιντεοκάμερα στο χέρι παίρνει τους δρόμους της Αθήνας και γιορτάζει μαζί της. Γιατί η ποίηση δεν είναι μόνο ένα μέσο επικοινωνίας αλλά και πάθος, χαρά, έκπληξη και τρόπος ζωής που καθοδηγεί τον άνθρωπο.

Υπεύθυνος ο Θοδωρής Γκόνης σε συνεργασία με τον Τάσο Παλαιορούτα.

Βρίσκουμε την Ποίηση στους δρόμους της Αθήνας